Top.Mail.Ru

Izcilais mirušo atvadu veids - Oficiāls miršanas paziņojums

"Rantans - Apbedīšanas birojs Rīgā | Bēres, Kremācija un Apbedīšanas pakalpojumi"
Pāriet uz saturu

Izcilais mirušo atvadu veids - Oficiāls miršanas paziņojums

"Apbedīšanas birojs - apbedīšanas pakalpojumi - kremācija | bēres"
Oficiāls miršanas paziņojums
 
 

Miršanas paziņojumi ir ļoti personīgi un jutīgi notikumi, kuri parasti tiek izziņoti ģimenes, draugu un tuvinieku vidū.

Parasti oficiāls miršanas paziņojums tiek veidots ģimenes vai tuvinieku vārdā un tiek izplatīts vietējās avīzēs vai citos plašsaziņas līdzekļos, kur tiek lūgts par nelaiķa dvēseli un tiek sniegti informācija par apbedīšanas ceremonijas laiku un vietu. Šie paziņojumi var ietvert arī informāciju par mirušā dzīves gaitā sasniegtajiem sasniegumiem un svarīgām personīgām iezīmēm.

Ja vēlaties veidot oficiālu miršanas paziņojumu, iesaku sazināties ar apbedīšanas biroju vai kādu citu speciālistu, kas var palīdzēt jums sagatavot piemērotu paziņojumu, ņemot vērā vietējās kultūras un tradīcijas.

Piemērs

Cienījamie kolēģi un draugi,

Ar dziļām sāpēm mūsu sirdīs mēs jums ar jūtīgu sirdi jāpaziņo, ka mūsu vidū ir zaudēts mīļš un cienīts biedrs [vārds]. [Vārds] aizgāja no mums [datums], mūs visus pārsteidzot ar viņa neplānoto aiziešanu.

[Vārds] bija neaizmirstama persona, kurš ļoti devās savai darbībai un sniedza lielu ieguldījumu [pieminēt organizāciju vai kopienas nosaukumu]. Viņa izcilība, zināšanas un izturība mūs iedvesmoja, un viņa mūžīgās pēdas paliks iegravētas mūsu sirdīs un atmiņās.

Mēs atcerēsimies [vārds] kā neizsmeļamu avotu motivācijai un iedvesmai. Viņa lidotāja dvēsele un nekad nepazūdošais smaids spilgti iezīmēsies mūsu atmiņās. [Vārds] vienmēr bija gatavs palīdzēt citiem, un viņa zaudējums ir neaizpildāma plaisa mūsu kopienā.

Šajā smagajā laikā mūsu domas un līdzjūtība ir ar [vārds] ģimeni. Mēs lūdzam jums nodot viņu mūsu līdzjūtību un mīlestību, sniedzot atbalstu un spēku šajā grūtajā laikā.

Mēs, [pieminēt organizāciju vai kopienas nosaukumu], zaudējam izcilo biedru un draugu. [Vārds] mūs visus iedvesmoja un palīdzēja veidot stipru un vienotu kopību. Mūsu kopiena ir zaudējusi izcilo līderi, bet mūsu atmiņās un darbos viņš paliks mūžīgi.

Mēs lūdzam jums atcerēties [vārds] ar cieņu un dziļu līdzjūtību. Mūsu atcerēšanās par viņa dzīvi un ieguldījumu vienmēr būs avots motivācijai un piemēram mums visiem.

Lūgums mums visiem kopā atcerēties [vārds] un viņa mantojumu, turpināt viņa uzsāktos darbus un iet tālāk, iemiesojot tās vērtības, ko viņš [vārds] mums mācīja.

Mēs dziļi sērojam par mūsu zaudējumu, bet arī svinam [vārds] dzīvi un viņa atstāto ietekmi. Lai mūsu kopējās atmiņas un mīlestība mums visiem sniedz spēku un mieru šajā grūtajā laikā.

Paldies jums visiem par jūsu sapratni un atbalstu. Lai mēs, kopā stāvot plecu pie pleca, veidojam vienotu fronti, lai godinātu [vārds] atmiņu un turpinātu viņa mantojumu.

Mīlestībā un līdzjūtībā,

[Jūsu vārds]


Ar dziļu nožēlu un sāpēm sirdī mēs paziņojam, ka mūsu mīļais _______ (vārds, uzvārds) ir aizgājis no mums. Viņa/n vienmēr būs mūsu sirdīs un atmiņās.

_______ (vārds, uzvārds) būs piemirstams ar dziļu skumju sajūtu, taču viņa/n būs atcerēts/kā kāds, kurš/kura bija mīlošs/mīloša, uzņēmīgs/uzņēmīga un palīdzīgs/palīdzīga visiem apkārtējiem. Viņa/n tika mīlēts/mīlēta un cienīts/cienīta ne tikai savā ģimenē, bet arī draugu un kolēģu vidū.

Bēres notiks _______ (datums) plkst. _______ (laiks), SIA Rantans Rīgā. Lūdzu, nāciet, lai kopā ar mums atvadītos no _______ (vārds, uzvārds) un izteiktu pēdējos vārdus.

Pakalpojumus apbedīšanas nama SIA Rantans Rīgā sniegs nepieciešamo atbalstu un palīdzību šajā grūtajā laikā. Lūdzu, sazinieties ar mums, ja jums ir jautājumi vai nepieciešama papildu informācija.
Diemžēl, Latvijā vēl nav izveidojusies tradīcija pareizi paziņot par cilvēka nāvi. Tāpēc ir vērts izmantot ārvalstu pieredzi.
  
Atbildīgais par bērēm gatavo oficiāla miršanas paziņojuma tekstu, kurš bieži, īpaši lielajās pilsētās, tiek nodots apbedīšanas birojā, miršanas paziņojumu ievieto vienā no vairākām avīzēm. Ja nelaiķis ir dzīvojis piepilsētā, paziņojumus tiek  publicēts lielā tuvākās pilsētas avīzē, lai to varētu izlasīt nelaiķa draugi. Tādi paziņojumi tiek apmaksāts pēc parastā sludinājumu tarifa.
  
           Ja nelaiķis bijis sabiedrībā labi pazīstams, ir samērā ticams, ka pilsētas lielās avīzes jau laikus ir sagatavojušas nekrologu, kurā vajag tikai iekļaut pēdējo informāciju, pa telefonu to pārbaudot pie viena no ģimenes locekļiem. Katrā avīzē ir līdzstrādnieks, kurš atbild par tamlīdzīgiem jaunumiem, un viņš ar ģimenes pārstāvi precizē nekrologam nepieciešamos faktus, ja avīzes uzskata, ka ir nepieciešams tādu publicēt.
  
           Tāpat kā informācija par saderināšanos vai laulībām, arī miršanas paziņojums ir pelnījis, lai to publicē, tāpēc ir lietderīgi, ka cilvēks, kurš ir labi informēts par nelaiķa darbību, pēc iespējas ātrāk sagatavotu tekstu, jo tamlīdzīgus oficiālus paziņojumus publicē nāves dienā vai, pats vēlākais, nekrologa publicēšanas dienā. Parasti tādos gadījumos informāciju iegūst pa telefonu, tomēr labāk, ja tā ir pa rokai rakstiskā veidā, jo tā var ieinteresēt arī citas avīzes. Papildus materiāli par pazīstamo personību bieži tiek nodrukāti bēru dienā.
  
Avīzē miršanas paziņojumus var iesniegt arī par maksu. Saņemot tādu informāciju pa telefonu, attiecīgā avīzes nodaļa parasti pārbauda tās atbilstību īstenībai. Paziņojumu sastāda apmēram tādā formā:
  
           "Ar dziļām skumjām paziņojam, ka vakar miris Pēteris Zariņš (dzimšanas gadu norādīt nav obligāti), Silvijas Zariņas (Liepiņas) (vienmēr tiek norādīts atraitnes meitas uzvārds, lai atvieglotu personības noteikšanu) vīrs (vai mīļotais vīrs) un Silvijas un Pētera Zariņu (meitas norāda pirmās) tēvs. Piemiņas dievkalpojums (baznīcas nosaukums un, ja nepieciešams, adrese), otrdien, plkst. divos dienā".
  
           Dažreiz - īpaši tad, kad nav bijis zināms par nelaiķa slimību - tiek pievienots vārds "pēkšņi". Ja nelaiķis ir bijis precējies, pirmo vienmēr piemin viņa sievu, nevis vecākus, kuru vārdus tādā gadījumā piemin nevis maksas miršanas paziņojumā, bet gan nekrologā, ja tāds tiek publicēts.
  
           Sievietes miršanas paziņojumā tiek teikts:
 
           “Zariņa Selesta meita (viņas meitas uzvārds), tāda un tāda sieva (vai mīļotā sieva) utml.
  
           Ja dvēseles aizlūguma dievkalpojums notiek ārpus pilsētas, par to pavēsta miršanas paziņojumā: "Dievkalpojums notiek Liepājas pils. ______________ baznīcā, vilciens atiet no Centrālās stacijas plkst. _______."
 
           Paziņojumā parasti nenorāda mirušā vecumu, ja vien runa nav par bērna nāvi. Bieži vecumu norāda avīzes nekrologā, bet tas nav obligāti, īpaši, ja runa ir par sievietes nāvi.

Sāpīgā sirds skumjā ziņo, ka mūsu dārgais draugs/ēna/bērns (atkarībā no situācijas) ir mūs atstājis. Mēs visi esam dziļi aizskarti un apbēdināti par šo zaudējumu. Šajā laikā mēs izsakām līdzjūtību viņa/viņas tuviniekiem un draugiem, kuri cieš no šīs lielas zaudēšanas. Mēs atcerēsimies viņu/viņas smaidu, mīlestību un ieguldījumu mūsu dzīvēs un vienmēr turēsim viņu/viņas piemiņu savās sirdīs. Mēs lūdzam jums atcerēties, ka jūs neesat vieni un mēs esam šeit, lai atbalstītu jūs un palīdzētu pārvarēt šo grūto laiku.


Piezvaniet mūsu speciālistiem un
Jūs saņemsiet profesionālu konsultāciju visos apbedīšanas jautājumos
672 722 89 vai mob. 292 624 10 (diennakts).
Darba pieredze vairāk ka 35 gadi. Mēs strādājam pēc principa - lai dzīve būtu gaiša.
Apbedīšanas birojs SIA Rituālo pakalpojumu kremācijas centrs RANTANS
strādājot ar esošajiem un topošajiem klientiem, darbs tiek veikts kvalitatīvi un laicīgi.
Mūsu pieredzējušie apbedīšanas pakalpojumu specialisti palīdzēs Jums rast atbildes uz neskaidriem jautājumiem un sniegs padomus, organizējot bēres.

Apskatīt ziņu avotu:


Atgriezties pie satura